Sunday, December 11, 2011

MASIH KAH KAMU INGAT?


hye semua...
ingat lagi tak zaman sekolah rendah mase kecik2 dulu..

budak2 yg lahir pd thn 70/80/90an msti ingat mase skolah rendah dulu
* kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak.
* kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku.
* RMT kat skola mkn x b......est, tp yg berduit pon join RMT, x phm
* gosok gigi ramai2 kat tepi longkang.
* pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
* main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!
* pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
* cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.
* bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.
* time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la.
* main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.
* jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
* takut BCG tp lepas inject poyo la pulak.
* balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan,coklat die x mkn pon.
* Kasut berlampu kat tapak,yg iklan die kat tV bole tembak alien tu.
* time waktu sekolah, org len bawak buku, kebanyakkan kite bwk keta dash, tamia pastu men dlm longkang.
* Siri kartun; power rangers, ultraman, ninja turtles, Thundercats, dragonball, Gaban dan mcm lg. jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni. asyik ngadap tv n ps. huhu~ni la baru zaman kita..

dulu mase kecik2 teyha kat kantin mkn mcm ni la..dulu kantin x mcm ni..skung ni cntik..

nmpk tak pintu kelas yg terbukak tu..tu la kelas teyha dulu..mase darjah 3 

ni pulak kelas teyha mase darjah 1..tapi dah jadi kelas budak pra kot..
ade taman permainan lagi..dulu x de pon.. :(

ni la kantin sekolah teyha

ni pulak ckgu teyha..sampai sekarang still mengajar lagi kat sekolah tu..masih kacak dan ayu..
cikgu yg lelaki tu name nye cikgu radzuan..cikgu tu dulu jadi ayah angkat teyha taw..baik sgt..syg kat cikgu tu..yg cikgu perempuan tu namenye teacher maznah..ajar bi..baik n sporting..dulu garang..takott

ha..cikgu yg comel ni namenye cikgu mastura..comel kan..rajin...baik..dye dulu ajar teyha mase darjah 1..
sekarang ajar dak pra..ayu gituu





terima kasih kerana sudi bace entry teyha..sila komen ye.TQ!

4 commentor:

TiraPengemis said...

link blog anda ada dlm entry saya...sila lihat..hehhee

http://tirahmaganda.blogspot.com/2011/12/tagged-5.html

acik teyha said...

thanks :)

acan ketot said...

rindu sgt zaman skola..
dulu laen..
skang bdak celik it..

acik teyha said...

tahu tak pe... :)