Saturday, June 09, 2012

petua yang baru nak diamalkan :)


hai semua..time mcm ni sebenarnya teha tak berapa rajin nak update blog ni..tapi jadi rajin sekarang..korang nak tahu tak tadi teha ada try satu petua masker putih telur..teha rasa ramai yang tahu kan..masker putih telur ni memang best..tak payah kuar duit banyak pun..cuma putih telur dengan tisu aja..mudah sgt..
masker ni boleh hilangkan blackhead!tu yang best sekali..and bila pakai muka sentiasa nampak segar..rasa gebu-gebu je kulit muka kita ni..HAHA..



before ni kalau nak hilangkan blackhead teha pakai OXY NOSE PORY STRIP..mahal jugak oxy ni..tapi just pakai dekat hidung..tak puas..so x mau dah beli oxy ni..huhu..

cara-cara nak pakai masker putih telur

 ambil PUTIH TELUR sahaja dari sebiji telur
 sediakan tisu..teha pakai tisu tandas sebab dia tebal berbanding tisu biasa..
 sapukan putih telur dimuka..teha sapu sikit-sikit..sejukkkk :)
 lekatkan tisu dibahagian yang disapukan putih telur
 biarkan sampai 30 minit atau sampai tisu kering..teha suka buat sampai tisu jadi keras keras keras..
 tanggalkan tisu perlahan-lahan..teha cuba tarik kuat sikit :)
 bilas muka dengan air suam 
 and teha sapukan muka dengan toner..
siap!
boleh la try...
sekian..

Norfathehah bt Rusti

terima kasih kerana sudi bace entry teyha..sila komen ye.TQ!

9 commentor:

Fiza Suhaimi said...

Akak boleh cuba ni.. Thank you dear for the sharing.. ^_^v

JungRara said...

oooo...patutlah muka teha cantik berseri...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

xpernah lagi pakai natang ni.. hehe :)

acik teyha said...

kak fiza : sila lah cuba..ngeee most welcome :)

acik teyha said...

jungRara: haha xde berserinya lah.. :)

acik teyha said...

taufiq arifin : kalau tak penah cube try..haha

Syahidah Daud said...

kene cuba neh. hihi. tq tau :)

acik teyha said...

silakan mencuba :) welcome

Cik Yaya said...

yaya pon biase pakai putih telur kt muke..tisu tu just letk kt bhgian hidung je..bkesan! ^,^