Thursday, May 24, 2012

kotak pensel kegemaranku :)

hari  ni teha rasa macam rindu sangat zaman sekolah tadika n sekolah rendah..kalau masa boleh diundurkan masa..memang teha akan rajin ke sekolah :) *nampak sgt malas pegi sekolah*..teha teringat dulu kalau cuti sekolah lama sikit teha mesti nak tukar kotak pensel teha..ayah teha sampai tension gila dgn teha sebab asyik mintak belikan kotak pensel je..kotak pensel teha masih elok tapi still nak yang baru..teha tak tahu lah kenapa kan..bila ingat balik masa tu rasa kesian nya ayah aku..haha..dah nak wat cam ne..mmg tu la perangai aku..kalau tak ada kotak pensel baru tak nak g sekolah!lepastu kalau nak beli kotak pensel tu mesti lama sangat..sebab rasa nak borong semua..bnyak sangat yang cantik-cantik..tapi kena wat pilihan..sebab nanti ayah marah..haha..dulu teha suka pakai kotak pensel ni..


siapa suka kotak pensel macam ni?haha nak tahu sebab apa teha suka kotak pensel macam ni?sebab dia cute sangat..haha..masa tu tak minat lagi kotak pensel yg kain tu..jiwa kanak-kanak lagi kan..haha..yang besi ni jugak paling best..kan dulu g sekolah bawak pensel beberapa batang,pemadam,pembaris,dan pengasah pensel tu..lepastu bawak la pensel warna tu ha...
lepastu kotak pensel ni kalau kita letak alat tulis dalam tu senang nampak and senang nak ambil..kalau yang kain tu susah..kene korek-korek baru lah nampak ape yang kita nak..haha..kalau nak tahu kalau teha suka yang paling banyak tingkat..kotak pensel ni kan bertingkat-tingkat..boleh letak bnyk pensel..sebab pensel teha selalu patah..lepastu malas nak asah semula..ambil yang baru terus..balik rumah suruh mak asahkan..haha..rasanya teha gunakan kotak pensel ni sampai form 2 kot..WAHAHA..semua org cakap teha budak-budak..teha peduli ape..suka hati aku lah kan..sebuk aje..lepastu besoknya kawan yang ejek teha tu pun pakai kotak pensel ni..TIRU!
tapi bila dah masuk form 3 teha dah start pakai yang kain tu sebab teha ni kan jenis selalu tertinggal barang..so dalam satu kotak pensel tu teha sumbat macam-macam..haha.haih..nak sekolah balik!!
okey lah..sekian..


Norfathehah bt Rusti

terima kasih kerana sudi bace entry teyha..sila komen ye.TQ!

12 commentor:

Syed Salleh said...

Pencil box waktu syed kecik brand power rangers :p


(http://syedsalleh.blogspot.com/)

acik teyha said...

colour ape?pink?haha gurau aja

AzRi AtHiRaH said...

wah2..comey pencil box..hehe^^

Nora Karim said...

ha ah la... teringat zaman sekolah dulu... oh terima kasih kerana mengingatkan kembali zaman sekolah rendah.... :D

acik teyha said...

Azri athirah : kotak pensel kau dulu macam ni kan...aku tahu :)

acik teyha said...

Nora Karim :sama-sama :)

~~oOpEt~~ said...

comelnya.. kiut ja pencil case dye :D

acik teyha said...

hehe..semestinya...

Eein Azryn said...

Sama la an itew! Haha. Saya pon suka yang bertingkat2 tu. Nampak stylo. Haha.

acik teyha said...

haha..serupa lah kita :)

Fiza Diaries said...

kita sama! fiza dulu pun suka pakai pencil case macam tu.. nampak cute sangat! alahai, bila ingat balek kenangan dulu memang tersenyum sesorang.. hekhek..

acik teyha said...

haha..indah nye kenangan dulu :)